Stand out to Sea 2012

Nederland is groot geworden door zijn havens. Deze havengeschiedenis is terug te vinden in havensteden en in musea die speciaal zijn ingericht om dit cultureel erfgoed te onderhouden en te laten zien aan bezoekers.

Stichting Portable Collective heeft een concept ontwikkeld om deze collecties en bijzondere locaties in combinatie met diverse vormen van kunst & cultuur onder de aandacht te brengen bij een brede doelgroep. Dit is uitgegroeid tot een bijzonder cultureel havenfestival, Stand Out To Sea.

Een bont gezelschap van kunstenaars, muzikanten, DJ’s, verhalenvertellers, jong talent en oude rotten brengen historische havens weer tot leven. Tegelijkertijd laten zij de bezoeker op een bijzondere manier kunst en cultuur beleven.

Podia

Het Verolme Paviljoen Het Verolme Paviljoen aan de Leuvehaven is de officiele hoofdingang van het Havenmuseum. Dit transparant ogende paviljoen is …
Lees meer

Stand out to sea 2012 acts

Fanatics, Host Vanja, Havenkoor de Sleeptros, Ukulele Paradijs, theater Winterkoninkje, Alley Cats, Goochelaar Olivier Quist, AMare, Roffaswing, Dj Downdog, dj …
Lees meer

De eerste editie heeft -als pilot- in en in samenwerking met Het Havenmuseum in Rotterdam, in 2012, plaatsgevonden.

De tweede editie was in mei 2014 op scheepshelling Koningspoort, in de Oude Haven en een gedeelte in Het Havenmuseum, beiden historische havens in het centrum van Rotterdam. Tussen de locaties voer de waterbus.