Festivals

Nederland is groot geworden door zijn havens. Deze havengeschiedenis is terug te vinden in havensteden en in musea die speciaal zijn ingericht om dit cultureel erfgoed te onderhouden en te laten zien aan bezoekers.

Stichting Portable Collective heeft een concept ontwikkeld om deze collecties en bijzondere locaties in combinatie met diverse vormen van kunst & cultuur onder de aandacht te brengen bij een brede doelgroep. Dit is uitgegroeid tot een bijzonder cultureel havenfestival, Stand Out To Sea.

Een bont gezelschap van kunstenaars, muzikanten, DJ’s, verhalenvertellers, jong talent en oude rotten brengen historische havens weer tot leven. Tegelijkertijd laten zij de bezoeker op een bijzondere manier kunst en cultuur beleven.

De tweede editie was in mei 2014 op scheepshelling Koningspoort, in de Oude Haven en een gedeelte in Het Havenmuseum, beiden historische havens in het centrum van Rotterdam. Tussen de locaties voer de waterbus.

Partje Barel

Partje Barel

Op 15 en 16 juni 2013 organiseert Portable Collective en Geknipt voor Kunst voor Global Water Dances de eerste editie van Partje Barel, een nieuw Haags festival voor jong en oud. Twee dagen lang presenteren zij een aantrekkelijk programma boordevol dans, kunst, muziek, workshops en acts.

Het festival vindt plaats op het terrein gelegen aan de Trekvliet, aan de achterzijde van de Binkhorsthof te Den Haag. Deze locatie aan de Binckhorstlaan 135 is gekozen omdat Partje Barel, in samenwerking met Ex nunc: Ex Nunc, participeert in het project Global Water Dances.

Uit de buurt festival

De voorloper van stichting Portable Collective heeft in 2005 het’ Uit de buurt festival’ o.l.v. Ellen Endhoven en Erwin de Groot georganiseerd.