Stand out to sea 2014

Nederland is groot geworden door zijn havens. Deze havengeschiedenis is terug te vinden in havensteden en in musea die speciaal zijn ingericht om dit cultureel erfgoed te onderhouden en te laten zien aan bezoekers.

Stichting Portable Collective heeft een concept ontwikkeld om deze collecties en bijzondere locaties in combinatie met diverse vormen van kunst & cultuur onder de aandacht te brengen bij een brede doelgroep. Dit is uitgegroeid tot een bijzonder cultureel havenfestival, Stand Out To Sea.

Een bont gezelschap van kunstenaars, muzikanten, DJ’s, verhalenvertellers, jong talent en oude rotten brengen historische havens weer tot leven. Tegelijkertijd laten zij de bezoeker op een bijzondere manier kunst en cultuur beleven.

De tweede editie heeft in mei 2014 plaatsgevonden op scheepshelling Koningspoort, in de Oude Haven en een gedeelte in Het Havenmuseum, beiden historische havens in het centrum van Rotterdam. Tussen de locaties voer de waterbus.

Stand out to Sea 2014 Workshops

Bootjes maken, scheepsjournaal, Plastic soep, Woeste Watercollege en Tatoeage maken orkshops 2014: Bootjes maken Zondag 18 mei Koningspoort 11.00 – 13.00 uur Bootjes maken- Bouw, …
Lees meer

Stand out to sea 2014 acts

Harry Merry, Toon Polygoon, Ukelele Paradijs, Blitzkikkers, Phoenix City Retalliators, Soya bean Wife, The Alleycats, Havenkoor de Sleeptros, Kindertheater de …
Lees meer

De eerste editie was -als pilot- in en in samenwerking met Het Havenmuseum in Rotterdam, in 2012.